För Malin C. Carlberg, sångerska, musikant och konstnär av Stockholms börd och hemmahörande i Malmö.

Hon har under åren inspirerats och studerat och arbetat med musik, teater och konst i Stockholm, Genève, London, Paris, Berlin och Malmö.  

I mitten av 90-talet kom Malin till Malmö där hon inledde ett samarbete med violinisten och kompositören Stefan Pöntinen. Tillsammans genomförde de ett omfattande CM Bellman projekt med som framfördes på slott och i kojor i södra Sverige med final på Skansen i Stockholm. Därefter inleddes ett flerårigt samarbete med konstnären Sten-Ove Persson. Med konstnärsgruppen SOS (The Spirit of Sweden) gjorde de tågoperan ”Oggi come Oggi” (i samarbete med SJ) som trafikerade Malmö-Stockholm-Göteborg-Malmö. Där tolkade Malin Svenska Skillingtryck från tiden då Sverige knöts ihop med en järnväg. Den resulterade även i ett fonogram. Malin fortsatte sitt engagemang i Malmös konstliv och har som medlem i konstnärsstudion Studio-SOS verkat i olika konst- och musikprojekt med performance och artist-to-artist samarbeten med uppträdanden i Malmö, Paris, Berlin, Amsterdam, New York och New Jersey.

Malin har uppträtt i de vitt skilda miljöer på allt från slott till krogar, på hotell, i kyrkor, på festivaler samt privata events. Sedan ett par år arbetar Malin även med sina solokonsertprogram “ sång till tröst och glädje” samt “sånger till hjärtat”. Malin spelar även tvärflöjt och altsaxofon och piano. Hennes repertoar är bred. Framförallt är det egna kompositioner som gäller samt Svenska visor, blues & jazz ballader och en och annan fransk chanson. Malin sjunger och spelar även på bröllop, vid dop och på begravningar, profant som sakralt.

Malin har också samarbetat med pianisten Helmut Bisztron vilket resulterade i fonogrammet "Movie Evergreens" inspelat på Berno Studio i Malmö 1999. Malin har också haft ett mångårigt samarbete som vokalist med New Orleans bandet Hallavara Stompers med konserter i kyrkor och på större tillställningar i Båstad och på andra delar av Bjärehalvön.

De senaste åren har Malins passion för visor, jazz och blues stått i full blom. Malin tillhör de konstnärer som berör oss en bit innanför huden. 

Sten-Ove Persson

Konstnär på Studio-SOS i Malmö   

Kontakt och bokning: Malin Carlberg, Studio-SOS, Hantverkaregatan 17, 21155. Tel:  +46 (0)73 0979583, info.malincarlberg@gmail.com